Sök

Äntligen blir det obligatoriskt att ID-märka katter!

Från och med 1 Januari 2023 blir det obligatoriskt att låta märka och registrera sin katt. Alla katter födda 2008 och framåt ska nu enligt lag märkas och registreras hos Jordbruksverket. Jordbruksverkets register kommer att öppnas den 1 Januari 2023 men du som djurägare kan redan nu börja planera. Att tänka på som djurägare:


Är din katt redan märkt: Invänta öppningsdatumet för Jourdbruksverkets register och registrera dig och din katt så snart det är möjligt.


Är din katt inte märkt:

- Du kan redan nu boka upp en tid för Id-märkning för att inte riskera att bli utan vid årsskiftet.

Fundera på vilken metod av märkning som passar er bäst. Det ni kan välja mellan är märkning med Id-chip eller örontatuering. Observera att tatuering måste göras under sedering och sedering rekommenderas inte på kattungar om det inte är medicinskt nödvändigt.

När din katt är märkt kan du registrera dig i något av de frivilliga register tills Jordburksverket register öppnar.

OBS! Om din katt är registrerad hos ett frivilligt register måste du ändå registrera om katten hos Jordbruksverket när deras register öppnar.


Mer information finns på Jordbruksverkets hemsida:

Märka och registrera katter - Jordbruksverket.se

För tidsbokning eller övriga frågor nås vi på Telefon: 08-741 27 00

Nu på fredag den 14/10-2022 kommer det vara ett planerat strömavbrott till och från i vårt område från ca 8:30-13:30 (enligt uppgifter från Vattenfall)

Vi kommer försöka att hålla igång våra telefoner så gott det går. Vi ber er att ha överseende med detta.


Detta innebär att vi har begränsat med personal på plats och även lite ändrade öppettider. Öppettiderna hitta ni på startsidan. Vi har även längre väntetider för veterinär undersökning, kom ihåg att vara ute i god tid om ni önskar boka ett besök!


Vi kommer försöka ha bokningsbara akuta tider så gott det går!


Ni når oss på tel nr: 08-741 27 00