top of page
haninge (2).png

behandlingar

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är ett värdefullt verktyg, både vid rehabilitering och friskvård.

Vi har ett nära samarbete med Charlotte Orrfors som är

Leg. Sjukgymnast, godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård.

Rehabilitering 
Sjukgymnastik är ofta ett viktigt inslag vid rehabilitering av djur med besvär från rörelseapparaten, det vill säga från leder, muskler och nerver. 

Syftet med rehabiliteringen är att få en återgång till tidigare funktion eller så nära tidigare funktion som möjligt. 

Rehabiliteringen leds av vår konsulterande sjukgymnast i nära samråd med behandlande veterinär. Tillsammans med djurägaren sätts rehabiliteringsmål och för att uppnå målen erbjuds olika former av behandlingar och träning. 

Utöver manuella behandlingar, som till exempel massage, stretch och ledmobilisering, medicinsk akupunktur arbetar vi med apparatbehandlingar – terapeutiskt laser och elektroterapi i form av TENS/NMES. Hemövningar mellan besöken är en viktig, och ofta uppskattad del av rehabiliteringsprocessen. 

I de fall där vi bedömer att vattenträning är viktig för rehabiliteringen kan vi remittera till olika djurkliniker/djursjukhus i Stockholm som har tillgång till sk Water Tread-mill (löpband i vatten). 


Friskvård 
Tjänstehundar, jakthundar, tävlingshundar och andra arbetande djur utsätts ofta för betydande påfrestningar på rörelseapparaten. Då kan det vara värdefullt att vår sjukgymnast går igenom led- och muskelstatus i förebyggande syfte, även om djuret inte har några kända besvär. Ägaren kan då också få tips om hur skador kan förebyggas. 

Självklart är också sällskapshundar och katter varmt välkomna!

bottom of page