pexels-snapwire-46024.jpg

Resa med hund och katt

Att ta med hunden eller katten utomlands kräver en del planering. Ska du åka någon annanstans än till Norge krävs det exempelvis att djuret är vaccinerat mot rabies. 

Andra saker att tänka på:
Ska man vaccinera mot leptospiros?
Ska man avmaska?
Skydd mot mygg och fästing? 

Länkar till goda råd

Av förklarliga skäl kan vi inte hålla reda på alla regler som gäller för de olika länderna i världen och det är ditt ansvar som djurägare att själv ta redo på dessa regler. 

Här nedan finns lite länkar till olika sidor som kan hjälpa er med informationen: 

Jordbruksverket skriver: "På de här sidorna har vi samlat information för dig som är hund- eller kattägare. Vad bör du tänka på för att djuren ska må bra, vad gäller när du ska resa med dem, vad händer när de blir sjuka, behöver du tillstånd för verksamhet med hundar och katter? Vi vill ge dig svaren på bland annat dessa frågor." 


Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) har en hemsida med omfattande råd om "Resande hund". 

För mer information om vad som gäller i just det land du ska åka till rekommenderar vid dig att kontakta detta lands ambassad. Adresser och telefonnummer till alla utländska ambassader i Sverige hittar du här.

Jouröppna djursjukhus, djurambulans, djurtransport

Hund- och kattregister

Hund- och kattregister

Utfärdande av pass:
 

Vid utfärdandet av pass måste djurägaren som önskar stå skriven i passet vara på plats och medta samt uppvisa giltig legitimation.