top of page
haninge (2).png

tips och råd

Inför operation

hdk2 (1).png

Viktig information inför operation och narkos (gäller alla djurslag):

 

  • Inlämning för operation sker kl.08.00.

​​

  • Det är viktigt att du som lämnar och hämtar på operationsdagen känner till och kan ge oss information gällande djurets nuvarande mående, ev. sjukdomar och sjukdomshistorik. Vid hämtning behöver du kunna ta emot information och anvisningar du får av oss. 

  • Se till att kunna lämna uppgifter gällande namn, styrka och dosering på eventuella mediciner ditt djur får då detta kan påverka narkos och val av medicinering i samband med operationen.

 

  • Om du som ägare inte kan närvara vid lämning/hämtning är det  mycket viktigt att vi kan nå dig på telefon under dagen.

​​

  • Om ditt djur får kontinuerlig medicinering på morgonen ska denna ges som vanligt men utan mat, om inget annat har meddelats dig. Det går bra att ge medicinen i en liten godisbit om det skulle behövas. Observera att fastan inte gäller gnagare, läs mer nedan.​​

​​

  • Om du har en krage hemma kan du ta med dig den på morgonen, så behöver du inte betala för en ny.

​​

  • Observera att angiven prisuppgift normalt endast omfattar operationstillfället och är giltig i tre månader efter senaste besöket. Vid eventuella komplikationer och återbesök utöver stygntagning kan ytterligare kostnader tillkomma.

​​

  • Är ditt djur är försäkrat och ni önskar en reglering med försäkringsbolaget, meddela oss detta på morgonen och ta med försäkringsnummer.

 

Observera att vi på operation inte har kapacitet att ta emot patienter som väger mer än 50 kg.

Hund

Hunden ska fastas från 24.00 kvällen innan narkos (gäller ej valpar). Det innebär ingen mat, godis eller tuggben. Låt hunden ha fri tillgång till vatten. Fastan är viktig för att undvika komplikationer under narkosen.

Bada hunden med schampo 2-3 dagar innan operationen så att hud och päls blir så ren som möjligt. Det är viktigt att hunden är helt torr inför operationen. Hunden ska vara ordentligt rastad innan inlämning på morgonen. Läs gärna mer under "Tips och Råd" – "Inför besöket".

Katt

Katten ska fastas från 24.00 kvällen innan narkos (gäller ej kattungar). Det innebär ingen mat eller godis. Låt katten ha fri tillgång till vatten. Fastan är viktig för att undvika komplikationer under narkosen. Läs gärna mer under "Tips och Råd" – "Ta med katten till veterinären".

Kanin / Marsvin

Gnagare ska inte fastas. Ge tillgång till mat och vatten hela tiden fram tills dess att du sätter djuret i transportburen. Ha inte mat/hö i buren på vägen hit eftersom det försvårar vårt arbete om djuret har ätit precis innan och då har mat i munnen/tänderna vid sövning. Ta istället med en liten "matsäck" med hö och något extra gott som du vet att djuret tycker om, så att vi kan ge det efter operationen.

Djuret ska vara så rent och torrt som möjligt men undvik hela bad eftersom det lätt blir nedkylt. Tvätta istället lokala områden med en fuktig trasa och torka sedan helt torrt. Tvätten ska ske senast dagen innan operationen.

 

Transportera djuret i en bur (ej kartong eller vanliga dagburen) med tidning i botten och en handduk/filt. Ha inte strömaterial såsom spån eller halm i buren på vägen hit.

bottom of page