top of page
Sök
  • ella861

Hittat ett vilt djur som du tror är skadat?


Vi får in en hel del samtal om upphittade och skadade vilda djur. Här kommer lite tips på hur ni kan gå tillväga om detta skulle hända er. Vi kan tyvärr bara hjälpa till med avlivning om det bedöms bra enda utvägen, och kan inte erbjuda djuren vidare vård om dom skulle behöva det.

Hittar du en djurunge som verkar övergiven är det oftast ingen fara. Mamman finns för det mesta i närheten. Börja med att gå från plasten och avvakta. Återvänd om ett par timmar för då har mamman troligtvis vågat sig fram till sin unge.

Skulle däremot ungen ligga kvar eller att djuret ser väldigt skadat ut går du tillväga såhär:

  • Kontakta länsstyrelsen eller polisen, dom vet vem som har tillstånd att hjälpa dig med det skadade djuret.

  • Det är viktigt att du inte själv tar hem djuret och försöker vårda och mata dem. Vilda djur får ej hållas i fångenskap.

  • Det kan vara okej att hjälpa till och flytta på oskadat vilt som kanske kommit på villovägar och är alldeles för nära en stor väg.

Här är olika organisationer och föreningar som man kan vända sig till.

Riksorganisationen katastrofhjälp-fåglar och vilt

Svr.nu Stockholms viltfågel rehab

Vid fler eller övriga frågor, besök länsstyrelsen.se.

Vi önskar er en trevlig och skön sommar ute i naturen!🌺☀️59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nu har vi äntligen fått nya tider för HD+ED röntgen till våren 2023. Kom ihåg att remissen på SKK måste vara beställd och betalad innan ni bokar tiden. Länk till deras hemsidan hittar ni här nedanför.

Äntligen blir det obligatoriskt att ID-märka katter! Från och med 1 Januari 2023 blir det obligatoriskt att låta märka och registrera sin katt. Alla katter födda 2008 och framåt ska nu enligt lag märk

bottom of page